Wilt u ook graag voorsprong nemen?

Teken nu in op een abonnement op De Tijd. Lees de krant tijdens de week digitaal en in het weekend op papier voor slechts 1 euro.

Meer info
Weekendnieuwsbrief

Ontvang de weekendnieuwsbrief van De Tijd en krijg een vooruitblik op de onderwerpen uit de weekendkrant, Sabato en Netto.

Meer info

Bent u ook een interessante lezer?

Vul het formulier in en beantwoord in maximum 1500 tekens onderstaande vragen.

Beste lezer,

We hebben uw registratie voor onze campagne ‘De Interessantste Lezers’ goed ontvangen. Bedankt daarvoor! We bekijken uw inzending aandachtig. Als we van plan zijn om uw onderneming te belichten, hoort u zeker van ons. In tussentijd wensen wij u alle succes toe. Blijf voorsprong nemen!

Hartelijke groet,

De redactie van De Tijd

Gelieve de velden correct in te vullen.

03

Jorik Rombouts

30 jaar
Oprichter van Rombit

Wie is Jorik Rombouts?

  • Richtte Rombit op 2012
  • Studeerde informatica en had al 10 klanten vóór hij zijn diploma haalde
  • Werkt met 65 medewerkers, mikt op 80 tegen maart 2018
Delen op

Rombit helpt bedrijven en overheden om efficiënter te werken via slimme Internet of Things-toepassingen. Vaak in de havensector, maar hun bekendste project is A*Sign, het platform voor Stad Antwerpen om digitale parkeerverbodsborden te managen.

Voordien?

Rombit is mijn eerste job. Tijdens mijn studies bouwde ik een applicatie waarvoor ik snel klanten had. Maar pas met een diploma op zak kon ik een bvba oprichten, wat ik ook meteen deed.

Motivatie?

Ik krijg hartzeer van "oplosbare inefficiëntie". En ondernemen zit in m'n bloed: mijn vader heeft een eigen apotheek en belegt op eigen houtje op de beurs en in vastgoed.

Jorik Rombouts, Rombit
Ik wil álles met álles connecteren.

Voorbeeld?

M'n vader voor z'n drive. Daarnaast kijk ik op naar mensen van wie ik veel bijleer: Michel Akkermans, die ook in Rombit investeert, en mijn raad van advies: Jacques Vandermeiren (Havenbedrijf Antwerpen), Alain Bernard (DEME) en Wouter De Geest (BASF).

Droom?

Binnen 5 jaar wil ik er staan in de grote wereldhavens: Singapore, Houston, Antwerpen en bij uitbreiding ook Hamburg en Rotterdam. Mezelf zie ik dan vooral onze visie uitdragen. En netwerken, ik hou van netwerken. Verbinden, connecteren, dat is wat ik doe, hé.

Daarbuiten?

Airsoft. Da's paintballen, maar realistischer. Elk weekend trek ik naar de Ardennen om oorlogje te spelen. Zalig.

Ontmoet alle interessantste lezers